Bieden

De veilingmeester leidt de veiling onder toezicht van een notaris. Deze vertegenwoordigt de Belgische Staat en let erop dat elke handeling conform de wet verloopt. Voorafgaand aan de veiling deelt de veilingmeester de startprijs en de te nemen biedstappen mede.  U biedt bij handopsteking per opbod. Het is een bieder niet toegestaan zelf, tijdens de veiling en luidop, een bod uit te brengen. Opbied procedure verschilt bij paarden en veulens en embryos – zie voorwaarden. De uiteindelijke koper is diegene die het laatste bod uitbrengt.

U betaalt als laatste bieder altijd 10% kosten + 21% BTW bovenop de hamerprijs. In geval van een btw object komt er nog 21% btw bovenop de hamerprijs. 

Indien u niet fysiek aanwezig kan zijn om uw bod uit te brengen kan u ofwel telefonisch ofwel online bieden. 

Indien u telefonisch wenst te bieden meldt u zich uiterlijk één dag voorafgaand aan de veiling aan bij de veilingsecretaris Fanny Lampo (+32 486 49 05 90 - info@bwfa.be). Zij zal u dan opbellen wanneer het veulen/paard geveild wordt. Om het telefonisch bieden mogelijk te maken kan een volmacht desgevallend bankgarantie gevraagd worden. De aankoop van het paard per telefonisch bod zal in opdracht en voor rekening van u ondertekend worden. 

Indien u online uw bod wenst uit te brengen dient u onderstaand stappenplan te volgen; 

Stap 1: Registreer uzelf bij BWFA

Klik op deze link: https://auction.bwfa.be/register om een account aan te maken.

Op deze pagina vult u uw persoonlijke gegevens in en gaat u akkoord met de veilingvoorwaarden, deze kunt u lezen door op de link te klikken. Hierna klikt u op de button “Registreer nu”. Vervolgens ontvangt u een bevestigingsmail.

Stap 2: Wacht tot uw account is geverifieerd door BWFA

Voor het online bieden op de veiling dient uw account goedgekeurd te worden door BWFA. Wij lopen uw account door en nemen eventueel contact met u op. Dit kan tot 2 dagen duren. Wanneer uw account is goedgekeurd ontvangt u hierover een e-mail met een link, waarmee u een gebruikersnaam en wachtwoord kunt aanmaken.

Stap 3: Bied online op de veiling

Op veilingdagen kunt u vanaf twee uur voorafgaand aan de veiling op de biedpagina, via de volgende link: https://auction.bwfa.be/auctions. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in, u gaat dan direct naar de biedpagina.

Voordat u kunt bieden moet u eerst de biedknop ontgrendelen, door de knop ontgrendel biedknop. Na het ontgrendelen van de biedknop biedt u live mee op de veiling door een enkele klik op de biedknop. Om de snelheid van bieden te garanderen wordt geen bevestiging van uw bod gevraagd. Op de biedknop wordt steeds het laatst gevraagde bod weergegeven. Tijdens de veiling dient u bereikbaar te zijn op het door u opgegeven mobiele telefoonnummer wat u heeft ingevoerd in uw profiel.

Stap 4: U bent de hoogste bieder

Indien u de hoogste bieder bent ontvangt u een email met de bevestiging daarvan. Na afloop van de veiling wordt er contact met u opgenomen.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Stuurt u dan een e-mail naar info@bwfa.be

Voor technische vragen kunt u vanaf 2 uur voorafgaand aan de veiling contact opnemen met onze technische helpdesk via +31(0)10-742 18 12.

Documenten