BWFA blikt terug

In een jaar vol uitersten kan de BWFA veiling terug kijken op een zeer geslaagde editie. Sfeer, ambiance, entertainment en een gezellig samenkomen op een live event is één van de kernwaarden van BWFA. Wat ons mede door de corona maatregelen onmogelijk gemaakt werd. Kernwaarden waar we naast de topgefokte Belgische veulens, jonge spring talenten en  uitzonderlijke embryo’s nog altijd voor staan. Met een select gezelschap en een online alternatief konden we zowel inbrengers als investeerders een op maat gemaakt oplossing bieden.

Dat deze aanpak aansloeg wijzen de cijfers uit. Oliva Odeveld vertrok voor een recordbedrag van 118.000 euro naar Duitsland. En boekte dit najaar aansprekende resultaten onder haar huidige amazone. Con Gusto JT Z mag zich op het podium scharen van de duurste veulens van het afgelopen seizoen. Hij werd voor 71.000 euro verkocht aan een Zuid-Afrikaanse stoeterij .

Deze aangepaste editie luidde tevens het afscheid in van Dirk Zagers als veilingmeester. Als een van de bezielers van de BWFA zijn we verguld dat hij ons podium koos om zijn afscheid aan te kondigen. En hoewel we zijn herkenbare optredens als veilingmeester gaan missen zijn we blij dat hij nog altijd deel uitmaakt van onze ‘raad der wijzen’.

In deze terugblik willen we nogmaals de inbrengers, kopers en medewerkers bedanken voor hun bijdrage het afgelopen seizoen. Een terugblik kan niet beter afgesloten worden met een stap vooruit. Die we het komend seizoen opnieuw met u hopen te maken.

Share this Post: